BEROEMDE BARS
THE AMERICAN BAR
Savoy hotel, London WC2
Dick Bradsell heeft enorme verering voor De American Bar. De Art Deco ruimte is kalm en mooi, en Peter Dorelli leidt plaats met volmaakte professionalisme. Je ziet hem vaak bij de deur, oude en nieuwe klanten begroeten, want hij gelooft in de ervaring dat, vanaf het eerste moment dat je binnen loopt het een zuiver genot moet zijn. Vraag maar voor een "Club  Martini", of wat dan ook,. Alles wat ze doen maken ze in vloeibaar goud.
Address;   Savoy Hotel, Strand,  London WC2    
                   GREAT BRITAIN
Phone;       +44-171-836-4343              
Ian Wisniewski beschrijft de Crillon Bar, beter bekent als de Piano Bar,  als legendaris, wat het ook is. Ontworpen bij beeldhouwer Cesar en gedecoreerd by Sonia Rykiel, deze intieme ruimte is populair voor de zaken lunch of, later op de dag, voor de cocktails. De pianist, zowel discreet als vleiend, zorgt voor een atmosferische achtergrond. Voor een van de bar's eigen creaties probeer dan de Duc de Crillon ( sinaasappel, Armagnac, Champagne en Grenadine) of een goed gemixte klassieker.
8th  Arrondissement, Paris
BAR DU CRILLON
Address;   4 rue Boissy d' Anglas
                  8th arrondissement
                  PARIS       FRANCE Phone;      +33-1-44 71 15 39
BAMBOO BAR
Hotel Oriental,  Bangkok
De Oriental is Bangkok's beste hotel - en volgens onderzoek na onderzoek. de beste in de wereld. Dick Bradsell noemt de Bamboo Bar "een Klassieke plaats". De oude Bartender, een hele bekwame man, heeft drankjes geserveerd aan elke beroemde gast, die er maar geweest is. Hij heeft me een verbazingwekkende  Uien Martini gemaakt, die inderdaad naar uien smaakte. (Lieve Richard: Dat heet een Gibson.
In de stad waar het verkeer ondraagbaar is, is de Bamboo een echte oasis.
Address;   48 Oriental Road
                  Chao Praya River (close China Town)
                  BANGKOK   THAILAND  
Phone;      +66-2-236 0400
WRITER'S BAR  &  LONGBAR
Hotel Raffles,  Singapore
Raffles is tot de dood toe verkocht, sinds de verbouwing in begin 1990. Er zijn meer toeristen aanwezig dan schrijvers. Maar, geen selectie van de beste bars, kan deze weglaten. De geur van koloniale geschiedenis hangt er nog. En dan, natuurlijk, is er de grote inventie van Raffles, de Singapore Sling. Veel verandert en nageaapt,
het is het enige wat je moet drinken,
in de plaats waar hij ontworpen is.
Address;   1 Beach Road
                  Raffles Hotel  189673
                  SINGAPORE  SINGAPORE
Phone;      +65 337 18886
SIR HARRY'S BAR  
Waldorf Astoria,  New York
Address;   301 Park Avenue  
                  Manhattan   10022 New York/NY
                  UNITED STATES
Phone;      +1-212-355-3000
Een hoop luxueuze hotels hebben hun deuren geopend in de laatste tijd, maar de Waldorf, zoals de autochtonen het noemen, blijft speciaal. Er zijn vele plaatsen om een drankje te nuttigen, de Wall Street thema Bar Bull and Bear ingesloten. De Peacock bar is een beetje meer cocktail georienteerd, en een hele attractieve locatie om het passerende leven gade te slaan. Maar, als je geen zitplaats kunt vinden, hoef je niet het hotel te verlaten zonder je dorst te hebben gelest.
Address;   Rue Daunou  2e
                  2nd Arrondissement (opera)
                  PARIS   FRANCE
Phone;      +33-1-42-61 71 14
Harry's is 90 jaar oud en nog steeds een verplichte stopplaats voor Amerikaanse touristen met Martini's in hun bloed. Behalve dan dat het merendeel hier komt om respect te betuigen aan een andere klassiek cocktail de Bloody Mary. Heel veel Bartenders hebben de eer geclaimd voor dit drankje, maar normaal is het toegekend aan Ferdinand Petiot, die hier gewerkt heeft in de 1920s. En de huidige versie is nog steeds een killer! Heel erg populair bij de zaken mensen en koele menigte.
2nd Arrondissement,  Paris
HARRY'S BAR  
THE LIBRARY
Lanesborough  hotel,  London SW1
Salvatore Calabrese, de hoofd barman hier, is hier heen gekomen, vanaf Duke's bar in 1994. En hij heeft de Library omgetovert in een van London's meest succesvolle hotel bars. De boeken geven een intiem gevoel aan het interieur, terwijl de ruimte toch vrij groot is. Klassieketijds geven een prima gevoel. Nieuwe en seizoen                                                               gebonden drankjes komen voor                                                   op de barkaart. En alls is                                                             perfect,  tot de zelf gemaakte                                                       chips aan toe.
Address;   Lanesborough Hotel
                  Hyde Park Corner
                  LONDON   SW1
Phone;      +020-7259 5599
Tegenover het Fine Arts Museum en de Albear Plaza. Dagelijks geopend tussen 11am en 12 s'nachts. Dit is zowel een bar als een restaurant. De bar is geclassificeerd als een van de zeven meest beroemde bars van de wereld. Het is gestart in 1817, dus 184 jaar oud! Het staat bekent als "de wieg van de Daiquiry" en niemand minder dan Hemmingway hing hier vaak rond en dronk wat! Het restaurant is top klasse, gespecialiseerd in vis en schaaldieren. Als je langs gaat, laat Rachel dan weten dat je het gezien hebt in Salsa Power!
DUKE'S BAR
Duke's  hotel,  London SW1
Ga asjeblieft niet naar Duke's. Deze wil ik voor mezelf houden. Het zijn alleen twee kleine ruimtes, vol met hoekjes, en met de atmosfeer van een privé club. Hoofd barman Gilberto Pretti en zijn rechterhand Giorgio Guerra, zijn meesters in de kunst van persoonlijke service. Dat toont zich in de manier waarop ze Martini's serveren. Duke's is ook de beste plaats voor oude single malts, Cognacs en Armagnacs.
Address;  Duke's Hotel
                  35 St. James's Place
                  LONDON   SW1
Phone;      +020-7491 4840
De naam zegt het al: dit is de bar die zogenaamd "bevrijd" was in 1944 bij Ernest Hemmingway, toen de geallieerden Parijs binnen kwamen. Ian Wisniewski beschrijft het als een "Platoonisch concept van een cocktail Bar. Het is groots, maar niet inponerend. De service is fantasties, en de ambiance tovert elk drankje on in een gebeurtenis." Een Martini moet de eer bewijzen aan Hemmingway; en elk drankje wordt perfect gemaakt.
HEMMINGWAY BAR
Hôtel Ritz,  Paris
Address;  Hôtel Ritz
                  15 Place Vendôme
                   1st arrondissement
                   PARIS   FRANCE
Phone;      (01 43 16 33 65)
Address;  Bar Restaurant Floridita
                  Obispo 557
                   Corner of Monserrate
                   HABANA VIEJA
Phone;      not working
Habana Vieja
BAR RESTAURANT FLORIDITA
Ocean Front Hotel, Miami Beach
LES DEUX FONTAINES
Address;  Ocean Front Hotel
                  1230 Ocean Drive
                  MIAMI FLORIDA, US
Phone;     (305 672 7878)
Er is een hele hoop goeie kritiek geuit voor de Martini's (en al het andere) in dit nieuwste Miami Hotel in een wonder mooie strandzetting, en het buitenterras biedt het fresco dinner. Knut Hoffmeister beschrijft de bar als “Laid back” en met intieme banken, 25 Martini's en sigaren en een sigaretten meisje. S'avonds doen ze de kleur rijke buiten verlichting aan en het menu bestaat voornamelijk uit zee vruchten met een Franse twist.
Address;  Zebra Lounge
                  North State Street
                  CHICAGO, ILLINOIS, US
Phone;     (312 642 5140)
Zebra Lounge is een bar die rond de 1920's tot leven kwam, tijdens de Prohibitie. Toen was het een speakeasy, nu is het helemaal legaal. De bar is piepklein en heel erg stemmig verlicht en het is beroemd voor 2 dingen, de kwaliteit van de cocktails met de Martini's aan de top, en het gebruik van de piano waar veel populaire liederen werden gezongen met de hulp van het publiek.


Chicago
ZEBRA LOUNGE
Address;  Long Island Resort
                  124/2 Moo 4 Lamai Beach
                  Koh Samui 84310
                 TAILAND
Phone;     (66 77 424 202)
Address;  Green Door Bar
                  Winterfeldstr.50
                   BERLIN  GERMANY
Phone;      (49 30 215 2515)
LONG ISLAND RESORT
Koh Samui, Tailand
Dick Bradsell moet een belang toegeven hier, hij heeft mee geholpen met de creatie van de cocktail lounge, maar dat was jaren geleden. Nu komt hij als betalende klant. Alles is er wat een eiland's paradijs moet hebben: Bungalows, hangmatten, coconut bomen, zicht op de baai. Dick noemt het "de meest koele plaats, met de beste en vriendelijkste staf" Een van de serveersters is de dochter van de plaatselijke politie chief.
Berlin,  Germany
GREENDOOR BAR
Knut Hoffmeister recommandeert de Greendoor Bar, wiens logo het is de kracht van positief drinken. Hoffmeister zegt dat de bar werkt met kwaliteit cocktails terwijl het ook een hoog niveau heeft van flirten, zoals de meeste plaatsen in een stad waar cocktail bars opschoten als paddestoelen in de regen. Het décor is modern en grillig en je kunt een preview krijgen op hun web-site.