WIE IS PEET WARMERDAM
Peet Warmerdam is geboren op 30 maart 1958 in Hillegom, een dorp in de bollenstreek. Hij is de tweede zoon uit een arbeidersgezin met drie jongere zussen,zijn vader was een hardwerkende loodgieter en was dag en nacht bezig om de kost voor zijn gezin te verdienen. Het bleek een creatief nest te zijn.
Zusjes Warmerdam
Na veel omzwervingen, 12 banen en 13 ongelukken belande hij zoals velen bij toeval achter de bar, en wel in het beroemde redlight district van donker Amsterdam. Later blijkt dat hier de beste basis gelegd werd als bartender. Hier leert men echt met mensen om te gaan, door de vele verschillende type mensen die hier tezamen komen en waar ten alle tijde moet worden geanticipeerd om de gast het naar de zin te maken.
Door alle ervaringen is nu vaak een oogopslag genoeg om de gast in te schatten.
Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan in het bruine café leven verwierf hij zijn eerste baan in een 5 ***** hotel in Amsterdam Holiday Inn Crown plaza City Center. Hier ontdekte hij het plezier van het cocktail mixen in een hotel bar.
manier verder in contact te komen met collega bartenders en zo ervaringen uit te kunnen wisselen.
De N.B.C. organiseert jaarlijks de nationale cocktail/longdrink
competities waar hij zijn creativiteit kan meten met de beste
bartenders van Nederland met de volgende resultaten. Na een
aantal jaren hoog te hebben gescoord en vaak de finale te halen
kwam de grote doorbraak in 1995.
Nooit eerder in het 50 jaar bestaan van de N.B.C.
was er een lid die vier jaar op rij de titel binnen haalde.
Eindhoven  Longdrink winnaar 1995
Amsterdam  Longdrink winnaar 1996
Heiloo Cocktail winnaar 1997
Amsterdam Longdrink winnar 1998
Door het eerste succses in 1995 ontstond er de samenwerking met Kon. de Kuyper die dat jaar haar 300-jarig bestaan vierde, tergelegenheid waarvan de nieuwe moderne likeuren range werd geintroduceerd. Tevens was het idee ontstaan om door middel van demonstraties en workshops bartenders over de hele wereld kennis te laten maken met de wat je met deze fantastische likeuren kan doen. Dit was het begin hoe een eenvoudige bartender                            werd.
Zo bedacht vader veel creatieve oplossingen op technische problemen.
Peet vond het maar niets om lang op school te blijven en wilde zo snel mogelijk met vader mee op klus. Na een korte periode verliet hij de technische bassisschool zonder diploma . Dit was geen probleem om de maatschappelijke ladder te beklimmen.Een rebels-mannetje maar met creatief bloed en doorzettings vermogen.
Het volgende streven was om lid te worden van de                                                om op die